Φενγκ Σούι

ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ (FENG-SHUI)

Το Φενγκ Σούι είναι μια αρχαία επιστήμη που έχει τις ρίζες της στο κινέζικο τρόπο θεώρησης του σύμπαντος, σύμφωνα με τον οποίο όλα τα πράγματα πάνω στη Γή κατατάσονται σε πέντε βασικά στοιχεία και εκδηλώνονται ως θετική ή αρνητική ενέργεια. Αυτό ονομάζεται ΤΣΙ και μπορεί να έχει ιδιότητες ΓΙΝ ή ΓΙΑΝΚ.

Το Φενγκ Σούι μεταφραζόμενο κυριολεκτικά σημαίνει "ΑΝΕΜΟΣ" και "ΝΕΡΟ". Είναι μια επιστήμη για την επιλογή ενός περιβάλλοντος διαβίωσης όπου τα στοιχεία και οι ενέργειες βρίσκονται σε αρμονικλη ισορροπία, χαρίζοντας έτσι καλή ζωή σε εκείνους που ζούν σε αυτό το περιβάλλον.

Όταν ένας αρχαίος Κινέζος μιλούσε για την ευτυχία, έλεγε: «Πρώτα έρχεται το πεπρωμένο, μετά η τύχη, τρίτο έρχεται το Φενγκ Σούι και ακολουθούν η φιλανθρωπία και η μόρφωση».

Ο ακόλουθος κατάλογος περιέχει έναν αριθμίο στοιχείων που πιστεύεται ότι μπορεί να επηρεάσουν ευνοϊκά την τύχη κάποιου:

ΜΟΙΡΑ
Πολλοί Κινέζει πιστεύουν ότι η χρονιά που γεννηθήκαμε παίζει το πιο αποφασιστικό ρόλο στη μοίρα μας.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Κάθε φορά που παίρνουμε μια απόφαση επηρεάζουμε την τύχη μας. Κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί στη ζωή μας, καθορίζεται από μια προηγούμενη.

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ
Το εσωτερικό του σπιτιού μας και το εξωτερικό περιβάλλον, μπορεί να προκαλέσει θετικό ή αρνητικό ΤΣΙ.

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ως προετοιμασία για την επόμενη ζωή
Κάνοντας καλές πράξεις και βοηθώντας τους ανθρώπους γύρω μας, πιστεύεται ότι εξασφαλίζουμε καλά πράγματα για την επόμενη ζωή μας.

Η ΜΕΛΕΤΗ
Οι πολλές γνώσεις διευρύνουν το συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου που έχει σαν αποτέλεσμα να τον καθοδηγήσουν με τη σειρά τους στο σωστό δρόμο της ζωής του.
Μια κινεζική θεωρία υποστηρίζει ότι «ο χρόνος έρχεται από τον ουρανό, η θέση από την γή και η αρμονία από τους ανθρώπους».

Ο ΧΡΟΝΟΣ
Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι η μοίρα του Ανθρώπου ελέγχεται από το σύμπαν. Επειδή το σύμπαν εξελίσσεται διαρκώς, ημοίρα του κάθε ανθρώπου αλλάζει. Έτσι, ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί άτυχος μπορεί να ευτυχίσει αργότερα. Με άλλα λόγια, η τύχη μας εξαρτάται από τον χρόνο ή την θέση του σύμπαντος.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που αφήνουμε να μπούν στην ζωή μας φέρνουν μαζί τους την καλή ή την κακή τους τύχη. Έτσι, είναι σημαντικό να επιλέξουμε προσεχτικά τους φίλους μας. Γενικά οι άνυρωποι με πλούσιο ψυχικό κόσμο είναι πιο κατάλληλοι να είναι φίλοι μας από τους ανθρώπους χαμηλής ηθικής στάθμης.

ΜΕΡΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΦΕΝΓΚ-ΣΟΥΙ

ΔΡΑΚΟΣΔΡΑΚΟΣ: Σύμβολο προστασίας, δύναμης και καλοτυχίας για το σπίτι και την δουλειά. Η θέση του είναι Ανατολικά ή απέναντι από την πόρτα.ΔΡΑΚΟΧΕΛΩΝΑΔΡΑΚΟΧΕΛΩΝΑ: Συνδιασμός προστασίας, υποστήριξης υγείας, αποφασιστικότητας και γρήγορης ανέλιξης, ιδανικό για τους εργαζόμενους.ΕΛΕΦΑΝΤΑΣΕΛΕΦΑΝΤΑΣ: Με την προβοσκίδα σηκωμένη συμβολίζει την σοφία, ιέληση, υγεία και μακροβιότητα. Τοποθετείται Ανατολικά.
(από € 10.00)ΜΑΤΙ (ΓΥΑΛΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ)ΜΑΤΙ (ΓΥΑΛΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ) : Αιχμαλωτίζει την αρνητική ενέργεια αυτών που μας επιβουλεύονται και θέλουν να μας "ματιάσουν". Τοποθετείται στην είσοδο του σπιτιού ή μαγαζιού.ΒΟΥΔΑΣ ΓΕΛΑΣΤΟΣΒΟΥΔΑΣ ΓΕΛΑΣΤΟΣ : Ο Βούδας αυτός μετατρέπει τα προβλήματα των ανθρώπων σε ευτυχια, χαρίζοντας πλούτο, δύναμη και καλή τύχη.ΓΥΡΙΝΟΣ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑΓΥΡΙΝΟΣ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ : Με την πλάτη στραμμένη προς την είσοδο, "φτύνει" χρήματα μέσα στο σπίτι ή στην εργασία.
(€ 12.00)ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟΔΙΑΜΑΝΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ : Μέσα στο σαλόνι διαχέει σε όλο το σπίτι θετική ενέργεια.
ΜΠΑΓΚΟΥΑ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣΜΠΑΓΚΟΥΑ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ : Τοποθετείται έξω από το σπίτι και αποκρούει την αρνητική ενέργεια που στρέφεται εναντίον μας.
ΠΑΠΙΕΣ (ΖΕΥΓΑΡΙΠΑΠΙΕΣ (ΖΕΥΓΑΡΙ) : Τις τοποθετούμε ΝοτιοΔυτικά στο υπνοδωμάτιό μας. Βοηθούν στην εύρεση ερωτικού συντρόφου ή αναβαθμίζουν την ερωτική μας σχέση
(από € 10.00)


ΦΟΥ-ΛΟΥ-ΣΑΟ: Οι τρείς ΣοφοίΦΟΥ-ΛΟΥ-ΣΑΟ : Οι τρείς Σοφοί αντιπροσωπεύουν τον πλούτο, την ευτυχία και την μακροζωία. Κοσμούν το σαλόνι κάθε σπιτιού.
(€ 30.00)
ΧΕΛΩΝΑΧΕΛΩΝΑ : Συμβολίζει την υγεία και την μακροβιότητα. Τοποθετείται στον Βορρά.
...και άλλα